6. hrvatski slavistički kongres

Prijevoz

U Vinkovce je najbolje putovati vlakom stoga upućujemo sudionike na vozni red HŽ-a. Za prijevoz od željezničkoga kolodvora do hotela preporučujemo Student taxi, koji možete naručiti unaprijed na broj (032)331331.

Za sudionike Kongresa bit će organiziran prijevoz na sva službena mjesta održavanja skupa u Vukovaru i Vinkovcima. Na dan otvaranja Kongresa (10. rujna) prijevoz je organiziran za sve sudionike smještene u Vinkovcima. Polasci su predviđeni u sljedeća vremena:

  • 14,45 ispred hostela Cristal
  • 15,00 ispred hotela Slavonija (za goste hotela Slavonija i Admiral)
  • 15,05 ispred hotela Gem

Budući da je smještaj sudionika Kongresa predviđen u Vinkovcima, gdje će se održati i referatski dio skupa, sudionicima će biti osiguran prijevoz od njihova hotela do mjesta održavanja izlaganja. Busevi će u četvrtak i petak polaziti u 8,40 ispred hotela Gem i Slavonija (ovo je polazište i za goste hotela Admiral), a u subotu u 9,10.

Stručni izleti u Vukovar, Vinkovce, Tovarnik i Ilok (kao i fakultativni izlet u Đakovo) organizirani su nakon završetka dnevnih izlaganja, sa zajedničkim polascima.

Na dan zatvaranja Kongresa posljednji vlak iz Vinkovaca prema Zagrebu polazi u 17,13, što znači da sudionici koji se vraćaju tim vlakom ne mogu ići na izlet u Đakovo osim ako ne planiraju putovati dalje iz Đakova (pogodni autobusi iz Đakova taj dan prema Zagrebu polaze u 18,10 i 21,40).