6. hrvatski slavistički kongres

Kongresne lokacije

Županija vukovarsko-srijemska i njezina dva sjedišta, Vukovar i Vinkovci, domaćini su Šestoga hrvatskoga slavističkoga kongresa. U Vukovaru će se održati svečanost otvorenja Kongresa, dodjela nagrada laureatima i plenarna predavanja. Referatski dio Kongresa održat će se u Vinkovcima, kao i svečano zatvaranje skupa. U nastavku možete doznati više informacija o prostorima radnoga dijela Šestoga hrvatskoga slavističkoga kongresa.

Svečano otvorenje Šestoga hrvatskoga slavističkoga kongresa
Vukovar, Dvorac Eltz (srijeda 10. rujna 2014.)

Svečano otvaranje Kongresa sastoji se od tri cjeline: pozdravnih govora organizatora i pokrovitelja Kongresa; svečane dodjele nagrada laureatima te plenarnih predavanja eminentnih stručnjaka iz područja jezikoslovlja, književnosti i kulture. U stanci će sudionici Kongresa moći uživati u prigodnim izvedbama djela hrvatske književnosti vezanih uz Slavoniju. Nakon plenarnih predavanja organiziran je svečani domjenak u neposrednoj blizini Dunava, pod pokroviteljstvom grada domaćina Vukovara.

Referatski dio Šestoga hrvatskoga slavističkoga kongresa
Vinkovci, Ekonomska i trgovačka škola Ivana Domca (od četvrtka 11. rujna do subote 13. rujna)
Svi referati sudionika Šestoga hrvatskoga kongresa bit će izloženi u prostorijama Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca u Vinkovcima. Kongres na raspolaganju ima pet dvorana koje su odvojene od ostatka škole, a u međuprostoru bit će organizirane stanke za kavu i objed. U svim dvoranama dostupan je projektor i razglas. Do prostorija se može doći i dizalom.

Svečano zatvaranje Šestoga hrvatskoga slavističkoga kongresa
Vinkovci, Županijska vijećnica (subota 13. rujna)
Nakon završetka radnoga dijela Kongresa planirano je svečano zatvaranje u Županijskoj vijećnici u Vinkovcima. Nakon programa zatvaranja za sve sudionike organiziran je i prigodni domjenak te izlet u Đakovo. Po povratku u Vinkovce predviđena je i večera za sve sudionike koji ostaju noćiti u Vinkovcima.